Rólunk

Csapatunk 2019-ben alakult Egyetemi Öntevékeny Kör melynek célja a külföldi neves egyetemeken megtalálható ’Ballroom dancing team’-ek mintájára, az 5 latin és 5 standard táncból álló társas- és versenytánc kultúra kialakítása a BME-n. Ezeket a táncokat akár teljesen kezdő szintről indítva meg lehet tanulni nálunk, akár hobby szinten. Mindezt úgy, hogy se előképzettségre, se partnerre nincs szükség. Ezen kívül egyetemi szintű táncverseny kultúrát szeretne a csapat kialakítani, amelynek célja a profi versenytánchoz hasonló színvonalú, de barátságosabb versenyek biztosítása a versenyezni vágyók számára. Egyetemi kör vagyunk, rugalmasan kezeljük a jelenlétet, persze a fejlődés érdekében mindenképp célszerű minél gyakrabban, lehetőleg minden vezetett órára járni, de nem kérjük számon, ha nem. 

Kinek ajánljuk?

Ha szeretnél tanulni latin és standard táncokat, de nem tudod hogyan kezd, akkor csatlakozz csapatunkhoz, ahol teljesen kezdő szintről tanulhatod meg, szuper tanárok segítségével a tíz tánc alapjait. A fejlődésre a lehetőség és a minőség biztosított, csak rajtad múlik mennyi energiát teszel bele. Régen tanultál táncolni, de az egyetem miatt abba kellett hagynod? Nálunk nincs óralátogatási kötelezettség, a csapat mentalitása teljesen az egyetemista élethez igazodik. Természetesen a fejlődés érdekében érdemes minél több órára járni, de nem kérjük számon. 

Induló csoportjaink

Az órák látogatása a féléves tagdíj befizetéséhez kötött, mely a tanárok órabérét biztosítja. Az órarendet megtalálhatod itt .

Kezdő csoport

Kezdő csoportjaink azoknak ajánljuk, akik soha nem találkoztak még ezekkel a táncokkal.

A kezdő csapatban alapvetően párcserével dolgozunk, ez nagyon fontos az oktatás szempontjából, így mindenkinek erősen tanácsoljuk az aktív párcserét, valamint a tanárok is kihangsúlyozzák. Csatlakozáshoz nem szükséges tánc tapasztalat vagy pár. 

Heti 2×90 perc vezetett óra és 1×120 perc practice biztosított a kezdőknek.

Középhaladó csoport

Középhaladó csoportjaink főleg a már kisebb tánc tapasztalattal (~1-2 év) rendelkezőknek ajánljuk.

 A középhaladó csoportunkban már vannak kialakult állandó párok, de még él a párcsere is. A csatlakozáshoz nem szükséges pár, viszont meg kell ismerkedni mihamarabb a már tanult sorainkkal, melyeket csatlakozáskor megosztunk videók formájában. 

Heti 2×90 perc perc vezetett óra és 1x 120 perc practice biztosított a csapatnak

Mit takar a practice?

A practice együtt van a csoportoknak, ezek nem vezetett órák, inkább laza hangvételű gyakorlási, ismerkedési, felzárkózási lehetőségek. Szuper zenék követik egymást és mindenki a saját szintjén és tempójában tud gyakorolni. Jó platform, hogy a különböző csapatok tagjai is megismerjék egymást.

Eseményeink

Félévente 2 Gálát szervezünk, melyen egy barátságos versenyben mutathatják meg magukat a táncosok. Célunk a gálákkal, hogy bemutassuk a versenyek világát, de sokkal barátibb keretek között. A gálákon részt vehetnek más egyetemek, tánciskolák diákjai is. Díjazással és tánctanítással zárjuk ezeket a remek alkalmakat. 

Nagyon jó baráti társaságunk van, szervezett és random csapatépítőket is nagy számban szervezünk. 

Felkérésekre fellépéseket vállalunk főleg az egyetemen, valamint alap szintű táncoktatást hallgatói közösségeknek (pl. NYATA).

 Nyáron tánc tábort szervezünk, ami egy remek kis csapatépítő, táncházzal és tánc órával kiegészítve.