Rólunk

A BME Tíztánc 2019-ben alakult Egyetemi Öntevékeny Kör, melynek célja a külföldi neves egyetemeken megtalálható ’Ballroom dancing team’-ek mintájára, az 5 latin és 5 standard (bővebben itt)  táncból álló társas- és versenytánc kultúra kialakítása a BME-n.
A csapat ezt úgy szeretné elérni, hogy egyszerű és barátságos belépési felületet biztosít a magas szintű táncokba a tapasztalattal nem rendelkező, tánc iránt érdeklődők számára. Mindezt úgy, hogy se előképzettségre, se partnerre nincs szükség. Továbbá korábbi versenytapasztalattal rendelkezők számára egyetemen belüli lehetőséget biztosít a hobbijuk folytatására. Ezen kívül egyetemi szintű táncverseny kultúrát szeretne a csapat kialakítani, amelynek célja a profi versenytánchoz hasonló színvonalú, de barátságosabb versenyek biztosítása a versenyezni vágyók számára.

Vezetőség

Demeter Gergő
Körvezető
Gergőt az általános iskolai évek legelejétől, egészen 11 éves koráig hobbi szinten vonzotta a társastánc, azonban egyéb iskolai elfoglaltságok miatt fel kellett hagynia a táncórák látogatásával. Az egyetem alatt rá kellett jönnie, hogy a tánc abbahagyása után keletkezett űrt ismét be kell tölteni. 2019-ben kiváló lehetőségnek látta a BME Tíztánc első nyílt napját, a BME Egyetemi Sportnapon. Gergő újra elkezdett táncot tanulni, és ismét magával ragadta őt a régi hobbija. Azóta is szívvel-lélekkel csinálja, hiszen a tánc számára rendszeres testmozgást és közösségi programot is jelent, még a szorgalmi időszak legnehezebb, legzordabb napjaiban is.
Magyar Boglárka
Koordinátor
Bogi 4 éves kora óta táncol. Eleinte a jazzbalett és a balett volt a szenvedélye, mindaddig, míg meg nem ismerkedett a néptánccal. 13 évig aktívan néptáncolt, egészen a gimnáziumi évek elejéig. A néptánc iránti elkötelezettsége és imádata arra sarkallta, hogy néptánc szakon elvégezzen egy alapfokú művészeti iskolát. Eközben több táncstílust is kipróbált a néptánc mellett párhuzamosan, azonban ezeket főleg a szórakozás és az időtöltés kedvéért próbálta ki. Mindig is szeretett volna versenytáncot tanulni, így a BME Tíztánc megalakulásával bele is vágott a dologba 2019-ben. 2020-tól a DanceStation TáncSport Egyesületnél is tanul. Bogi nagyon sokat hozzátett a BME Tíztánc működéséhez, hiszen 2020 óta körvezető pozíciót tölt be a csapatban.
Török Gábor
Helyszín felelős
Sedlák Richárd
Pályázati felelős
Dull Noémi
PR felelős
Pintér Beatrix
PR felelős
Pintér Petra
IT felelős
Borossa Balázs
IT felelős
Ferenczi Natália Fanni
Design felelős

Tanárok

Sándor Judit
Standard
Judit Standard táncokban többszöri Magyar Bajnoki döntős helyezett. Argentin tangóban Európa- és Világbajnoki III. helyezettek. Rangos hazai és nemzetközi versenyeken (WDSF) gyakran láthatjuk őt pontozóbíróként..
Lajtai Beatrix
Latin
Trixi a Magyar Táncművészeti Egyetem mesterszakának tanára. Háromszoros amatőr és professzionista Magyar Bajnokok latin-amerikai táncokban. Rangos hazai és nemzetközi versenyeken (WDSF) gyakran láthatjuk őt pontozóbíróként..