December 19: Karácsonyi Gála

Karácsonyi Gála a BME Tíztánc első félévének lezáró eseménye, melynek több célja is van: 1) kezdő egyetemista táncosok számára bemutatni a társas- és versenytáncos világot. 2) korábban és jelenleg aktív táncosok számára lehetőséget biztosítani hobbijuk folytatására egyetemi környezetben. 3) egy jót bulizni 🙂

Program

Az esetét egy barátságos táncversennyel kezdjük, ahol a miden döntős pár szalagdíjazásba részesül. A gálán felváltva fognak szólni latin és standard zenék. 

Az este részletes programja:

  • 17:00 Kapunyitás
  • 17:30 – 19:30 Kezdő és Haladó (EDCB) táncverseny
  • 20:00 Salsa tanítás
  • 22:00 Utolsó keringő

Dress code: party / smart casual

* a programváltoztatás jogát fenntartjuk

Nevezés

Nevezés itt: https://forms.gle/EDKosEzjFD3c5Nb76
Nevezni bármelyik egyetemről lehet. Ha az egyetemed nem szerepel a form-n, vedd fel velünk a kapcsolatot: bmetiztanc@gmail.com.

A gálán a következő szinteken lehet részt venni a vetélkedőkön: Kezdő, E, D, C, B. 
Nevezés tánconként.  A vetélkedőn 1-1 zene 90 másodpercig szól majd.

Táncos vetélkedő szintre nevezhet:

  • Kezdő: Max egy év társastánc tapasztalata van, versenyen nem volt.
  • E: Több, mint egy év társastánc tapasztalata van, vagy volt E osztályos versenyen, vagy megfelel a Kezdő szint kritériumainak.
  • D: Volt D osztályos versenyen, vagy megfelel az E szint kritériumainak.
  • C: Volt C osztályos versenyen, vagy megfelel az D szint kritériumainak.
  • B: Volt B osztályos versenyen, vagy megfelel az B szint kritériumainak.

Nevezés alacsonyabb szinten:
Aki több mint 1 éve nem táncol aktívan, az eggyel gyengébb szintre is nevezhet (Pl.: részt vett D versenyen, de egy éve nem táncol, indulhat E-ben). Erre kivétel az E szint. (Kezdő szinten csak max. 1 év társastánc tapasztalattal lehet indulni.)

Nevezés magasabb szinten:
Az aktuális szintjétől magasabb szinten bárki nevezhet.

Vegyes szintű párok:
Vegyes szintű pár esetén a kettőjük szintjének lefelé kerekített átlagán indulhatnak. Pl.: D-s nő, Kezdő férfi indulhat E szinten. D-s férfi, E-s nő, indulhat E szinten.

Vezetés/követés:
Női vezetés, férfi követés, egynemű párok engedélyezettek. Szerepváltás esetén lehet alacsonyabb szinten nevezni. (Pl.: Feri D-s szinten vezetett, akkor E-s szinten követhet.)

Pár nélküli nevezés:
Ha nincs partnered, de szeretnél részt venni a táncos vetélkedőkön nevezhetsz egyedül is. Az egyedül nevezetteket igyekszünk összepárosítani.

Nevezés több táncos szinten, több partnerrel:
Egy ember egy táncból csak egy szinten nevezhet. Ha az adott szinten nem indul vetélkedő egy adott táncból, akkor magasabb szinten be lehet rá nevezni (Pl.: A táncos táncol Kezdő Tango-t és E-s Quickstep-et).
Az egyes táncokból a táncos más-más párral is indulhat. (Pl.: János Adrival táncolj a Tangót és Zsuzsival az Angol keringőt).

* Várhatóan a haladó (EDCB) szintek össze leszenek vonva haladó-1 (ED) és haladó-2 (CB) szintté.