Félévfelező Gála 2022 tavasz

Részletek

Időpont: 2022.04.09 17:00
Helyszín: DanceStation Tánciskola és TáncSport Egyesület
Belépő: 1200 Ft
Facebook-esemény: itt!
Jelentkezés a versenyre: itt!
(Jelentkezési határidő: 2022. április 8)
Gála szabályzat: itt!

Gála szabályzat

1. Mi a Gála, kik vehetnek részt?

A Gála a BME Tíztánc Csapat (továbbiakban TT) és a DanceStation TáncSport Egyesület és Tánciskola (továbbiakban DS) szervezésében negyedévente megrendezett barátságos táncverseny, amelyen többféle kategóriában és többféle táncstílusban lehet nevezni. Célunk, hogy Magyarországon létrehozzunk egy barátságos tánctalálkozót, ahol azok is betekintést nyerhetnek a versenyzés világába, akik maguk nem szeretnének komolyan versenyezni. A táncversenyen bárki nevezhet, a Gálán pedig nézőként is részt lehet venni. A Gála egy meglepetés táncoktatással zárul, amin a nézők is bátran részt vehetnek.

A Gála nem számít hivatalos versenynek, de ugyanúgy pontozásra kerülnek a táncok pontozóbírók által és akik már vettek részt ilyen, vagy bármilyen más versenyen, ők már a számukra megfelelő kategóriában kell, hogy elinduljanak. A versenyen tánconként eltérő partnerrel is részt lehet venni.

Tehát ez bár nagy részben tartalmaz versenyt, nem a teljesítésről és a versengésről szól, hanem arról, hogy részt vegyünk egy jó hangulatú rendezvényen a tánc iránt rajongó társainkkal, a kezdő táncosok láthassanak magasabb szintű táncosokat, megismerkedjünk kicsit a táncosok világával.

2. Gála menete

A Gála a kezdőktől a profi versenyekig halad, amit tánctanáraink és meghívott pontozóbírók vezetnek le. A verseny eredményét helyezésnek megfelelő emlékszalagokkal jutalmazzuk és a versenyzők az eredményeikre pontokat kapnak, amiket gyűjtenek folyamatosan a Gáláink során és mindig ezek alapján magasabb tánckategóriákba kerülhetnek, így biztosítva, hogy a kezdők között is kiegyensúlyozott erőviszonyok jöjjenek létre és lehessen mindenkinek sikerélménye, hiszen nem az ellenségeskedésről szól Gálánk, hanem hogy mindenki lehessen kicsit „versenytáncos”. A ponttáblázatok elérhetők honlapunkon, valamint belső csoportjainkban a TT tagjaink számára. Megkérünk mindenkit, hogy aki magasabb kategóriába került korábbi pontjai alapján, tisztességesen magasabb kategóriában induljon el. A verseny végeztével tánctanáraink egy meglepetés tánctanítással kedveskednek, amiben mindig megismerkedhet minden résztvevő és néző egy újabb táncstílus alapjaival. Majd egy utolsó keringővel zárul rendezvényünk.

3. Gála pontozása

A megszokott kategóriák mellett (E, D, C, B, A, S) létrehoztunk kezdő táncosoknak 3 kategóriát (kezdő, középhaladó II., középhaladó I.). Jelenleg besorolt versenyzők saját kategóriájukban indulhatnak.

Kezdő: kezdő kategóriába azok csatlakozhatnak, akik kevesebb, mint 1 éve tanulnak társastáncot. Ide tényleg CSAK és kizárólag azok jelentkezhetnek, akiknek nincs társastáncban korábbi tapasztalatuk (vagy legalább 15 éve nem táncoltak) és SOHA nem versenyeztek, valamint nem kerültek átsorolásra általunk Gálán kapott pontokkal. (TT-ből ide tartozik kezdő csoportunk nagy része.)

Középhaladó II.: ide azok csatlakozhatnak, akik 1-2 éve tanulnak társastáncot. Van korábbi tapasztalatuk, de nem sok. Azok is csatlakozhatnak ide, akik legalább 15 éve nem táncoltak (előtte akár aktívabban), csak maximum 2 éve kezdték újra, de SOHA nem versenyeztek, valamint nem kerültek átsorolásra általunk Gálán kapott pontokkal. (TT-ből ide tartozik kezdő csoportunk kis része és középhaladó csoportunk egy része.)

Középhaladó I.: ide csatlakozhatnak azok, akik több tapasztalattal rendelkeznek, mint az előző két csoport, de nem versenyeznek jelenleg aktívan, jelenleg nincsenek kategóriába sorolva, E alatti szint.

Magasabb szintre lehet jelentkezni, alacsonyabbra nem! A nevezett pár szintjét a magasabb szintű fél határozza meg. (Pl.: ha párban indul egy kezdő és egy középhaladó II.-es szintű személy, akkor a középhaladó II.-ben kell indulniuk / ha egy jelenleg D szintre sorolt aktív versenyző egy középhaladó I., akkor a D szint a kötelező)

A Gálán a helyezésednek megfelelően pontot kapnak a résztvevők. A pontozás személyenként történik, nem páronként, így nem csak egy partnerrel vehetnek részt a versenyzők a gálán. Minden táncban az első 3 helyezett páros mindkét fele pontot kap. Az első helyezett 3 pontot, a második 2 pontot, a harmadik 1 pontot, a többi helyezés nem kap pontot arra a táncra. Versenytánc kategóriában a standard táncok pontszámai összeadódnak, valamint a latin táncok pontszámai is külön összeadódnak, így standard valamint latin szinten lehet feljebb lépni. Social dance kategóriában (salsa, bachata, kizomba, egyéb nem tíztáncba tartozó táncok), ha indítunk ilyen kategóriát az adott évben, akkor tánconként történik a pontozás.

6 ponttól kerül a résztvevő középhaladó II. kategóriába, 11 ponttól középhaladó I. kategóriába. Ez abban az esetben is igaz, ha valaki középhaladó II. kategóriában indul először, tehát 11 pontig abban a kategóriában maradhat.

Dress code: alapvetően verseny, így szintednek megfelelő versenyruha a legmegfelelőbb, de ettől el lehet térni kedved szerint.

Sok sikert és jó szórakozást kíván a BME Tíztánc Csapat!